Termoglina

800,00 RSD sa PDV-om

Termoglina je termo jastuče za spoljnu aplikaciju. Ovaj oblik termoterapije koristile su stare civilizacije. Termoglina je lako prilagodljiva telu jer jeu obliku gustog gela. Podstiče cirkulaciju krvi lokalno tretiranog mesta, opušta i brzo uspavljuje.

Šifra proizvoda: 1009 Kategorija:

Opis

za spoljašnju upotrebu

Termoglina je jastučke ispunjeno gel – glinom za nagrevanje pojedinačnih delova tela. Termoglina podstiče cirkulaciju krvi lokalno tretiranog mesta, opušta i umiruje.
Može se koristiti kod: nazeba, bolova u vratnom delu, gasova i nadimanja, reumatskih oboljenja, oboljenja bubrega, žučne kese, prostate, bešike, reproduktivnih organa žene, sportskih povreda i dr.
Takođe je korisna i kod rehabilitacije, posle hirurških ili ortopedskih intervencija, upala mišića i zglobova, stomačnih tegoba, protiv celulita, upale krajnika, srednjeg uha i drugo.

DEJSTVO: Toplotni prenos provođenja energije je jedna od najstarijih lekovitih praksi i odlikuje je neposredni kontakt zagrejanog predmeta (ovde je to proizvod Termoglina) i ljudskog tela. Prenos toplote dovodi do širenja arteriola, kapilara i venula. Putem refleksije dolazi i do širenja krvnih sudova u dubljim slojevima organizma, a samim tim i do mobilizacije krvi iz unutrašnjih organa i krvnih depoa (jetra, slezina, subpapilarni venski pleksus).
Kod zglobova dolazi do pobuđivanja zgusnute sinovijalne tečnosti (tečnost unutar zglobova) u cilju poboljšanja cirkulacije hranljivih materija kroz kapilare i ćelije. Ukoliko je prethodno tretirano mesto namazano glinom za negu zglobova i mišića R CLAY MASK, tada se pored termičkog javlja i difuziono dejstvo lekovitih supstanci glinei dolazi do višestruko intenzivnije razmene materija i energije sa tretiranim tkivom.

UPOTREBA:

TERMOGLINU pre upotrebe najpre treba zagrejati.

PAŽNJA! 1.Visoka temperatura (preko 150oC) može  istopiti polietilensku (PE) ambalažu;  2. Termoglina se ne sme zagrevati u rerni šporeta (električnog ili na drva), a pri zagrevanju ne sme ni da se stavlja na metal, jer će se PE-ambalaža istopiti.

TERMOGLINU JE POTREBNO ZAGREVATI ISKLJUČIVO KAKO JE NAVEDENO U OVOM UPUTSTVU.

U MIKROTALASNOJ PEĆI (kao najbolji i najbrži način zagrevanja): Termoglina se se malo savije ili skupi u loptast oblik i stavi na stakleni tanjir mikrotalasne peći. Potrebno ju je zagrejati na najvišem stepenu, 3 minuta (u zavisnosti od jačine peći, oko 600- 800W, na opciju kuvanje). Zagrejanu Termoglinu pre polaganja na obolelo mesto obavezno treba uviti u prikladnu tkaninu (peškir i sl.).

U ŠERPI: U veću šerpu staviti keramičku tacnu, preko nje plastični tanjir i sipati vodu do visine tanjira (da voda nipošto ne ulazi u tanjir). Na tanjir postaviti Termoglinu. Po potrebi, možemo je saviti ili skupiti u loptast oblik (vidi sl. 1). Poklopiti, uključiti na najviši stepen (3 ili 6) da voda proključa, a zatim smanjiti na minimalan (0,5 ili 1) i grejati na vodenoj pari 20-30 minuta. Nakon toga, kesu sa vrućom Termoglinom pažljivo izvaditi iz šerpe, obrisati od vode, pa potom uviti u neku prikladnu tkaninu (peškir i sl.) i držati na obolelom mestu sve dok se Termoglina ne rashladi.

Intenzivno emitovanje toplote od Termogline kontroliše se slojem tkanine, tako da ona zadržava temperaturu višu od temperature tela u toku noći, dakle 6-8 časova.

Kako veći deo naslaga-kamena u bubrezima, bešici i žučnoj kesi i krvnim sudovima (kalciniziranje sudova) nastaje noću, kada je metabolizam na minimumu svojih funkcija, to je preporučljivo da se Termoglina drži u toku spavanja. Kod smetnji pri mokrenju preporučuje se stavljanje u predelu mokraćne bešike. Izlučivanje mokraće smanjuje se kod svih toplotnih procedura koje su praćene znojenjem.

Pre stavljanja Termogline, obolelo mesto može se namazati glinom za negu zglobova i mišića R CLAY MASK. Termoglina je posebno značajna za većinu sportskih povreda, uključujući upalu i istezanje mišića. Ona upotpunjuje eventualnu banjsku terapiju.

Pre masaže, može se određeni deo tela zagrejati Termoglinom, jer se tako mišići opuštaju, a sa odgovarajućom kombinacijom ulja masaža je lakša i efikasnija.

Sastav/Ingredients: glina (clay), voda (water), mentol (menthol), kamfor (camphor), konzervans (preservative), so (salt), ekstrakti bilja (herbal extract) parfem (parfum).

NAPOMENE:

TERMOGLINA SLUŽI ZA VIŠESTRUKU UPOTREBU. PRI UPOTREBI JE NETREBA VADITI IZ ORIGINALNE POLIETILENSKE AMBALAŽE. NIJE PREDVIĐENA ZA RAZMAZIVANJE PO TELU.

Termoglinu je potrebno čuvati i od oštrih predmeta.
Uputstvo je rađeno prema najnovijim svetskim istraživanjima termodinamike biosistema, oblast termoterapija tkiva lekovitim glinama.

Ovaj proizvod nije lek!

Zdravstvenu ispravnost izvršio Zavod za javno zdravlje Leskovac.

Proizvedeno po tehnologiji prof. dr Staniše Stojiljkovića

Dodatna informacija

Težina 1000 g
Dimenzije 400 × 600 × 90 mm

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Termoglina”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *